O nama

CONING ag d.o.o. Maglaj, Društvo za projektovanje, inžinjering i konzalting u građevinarstvu, registrirano je u avgustu 2000. godine s ciljem razvoja u oblasti projektovanja i inžinjeringa na realizaciji ideja, projekata i poslova obnove i izgradnje. Za relativno kratko vrijeme postojanja firma je ostvarila zavidne reference u širokom spektru objekata razne namjene i veličine.

Naši klijenti su raznoliki, od fizičkih lica, pravnih lica pa do objekata javne namjene. Kompanija od svog osnivanja bilježi stalni rast, kako u obimu tako i u vrijednosti izvedenih usluga. Oblasti u kojima posluje naša kompanija su višestrane. Počeli smo kao mladi i perspektivni arhitektonski tim sastavljen od arhitekata sa bogatim iskustvom na projektovanju i vođenju radova, zatim, osluškujući zahtjeve tržišta, proširili smo najprije obim naših usluga na usluge inžinjeringa i konsaltinga, a kasnije i polje djelovanja proširivši naše usluge i na područje građevinarstva.

Od 2010. godine društvo je proširilo djelatnost u oblasti izvođenja radova u građevinarstvu, te se afirmiralo u projektovanju i gradnji objekata. U 2015. godini je društvo proširilo djelatnost finalne prerade drveta u proizvodnom objektu u Liješnici i upotpunilo proces od projektovanja, gradnje i opremanja objekata.

Društvo trenutno upošljava 14 zaposlenika na poslovima projektovanja, inženjeringa i izvođenja radova u građevinarstvu.